1. MSD Animal Health breidt Intelligent productaanbod uit
Terug naar het overzicht

MSD Animal Health breidt Intelligent productaanbod uit 4 mei 2021

Aankondiging van de uitbreiding van ons bedrijf door de overname van 2 geavanceerde technologiebedrijven, namelijk Allflex Livestock Intelligence en Sure PetCare. Deze zijn nu een integraal onderdeel van MSD Animal Health en zijn samengebracht onder de divisie MSD Animal Health Intelligence.

Ons brede assortiment aan vaccins, diergeneesmiddelen en ondersteunende diensten wordt nu aangevuld met digitale oplossingen gericht op identificatie, traceerbaarheid en monitoring.

 

Over Sure Petcare

Sure Petcare is opgericht vanuit de overtuiging dat technologie het leven van huisdieren en hun eigenaren kan verbeteren. Het bedrijf ontwikkelt revolutionaire ‘connected’ producten die op elk gewenst moment informatie kunnen verstrekken over de gezondheid en gedrag van huisdieren.  Deze informatie, die ook dierenartsen kan helpen met monitoring of het stellen van een diagnose bij een huisdier, wordt inzichtelijk gemaakt via gebruiksvriendelijke rapportages en apps.

De Sure Petcare Connect-producten voor katten en honden leggen gezondheids- en gedrags- indicatoren vast zoals o.a. activiteit, voeding, wateropname en slaapkwaliteit. Dit maakt mogelijk om dagelijkse routines en gedragsveranderingen op te merken en deze te delen met de dierenarts. Het Sure Petcare Connect-assortiment bestaat uit huisdierenluiken connect, voerbakken connect, drinkbak Felaqua connect en de Animo.

Meer informatie op www.surepetcare.nl

 

Over Allflex Livestock Intelligence

Allflex Livestock Intelligence omvat een portfolio van digitale datagestuurde oplossingen voor veehouders. Deze identificatie-, monitoring- en traceerbaarheidstechnologieën, zoals de halsband- en oorsensoren, leveren belangrijke dierdata o.a. activiteit, herkauwen, dier-modus (eten, slapen) en normaal gedrag vs. abnormaal. Veehouders zijn daardoor in staat om relevante informatie te verzamelen over tocht, vruchtbaarheid, ziekte, hittestress en voermanagement, op zowel individueel als op groepsniveau. Hierdoor kunnen zij de gezondheid van hun veestapel verzekeren en optimaliseren, met een verbeterd welzijn en gezondheid van hun dieren als resultaat.

Meer informatie op www.allflex.global/nl