Rabiës

28 september Wereld Rabiës Dag. Doe mee!

Rabiës eist jaarlijks nog steeds duizenden mensenlevens én hondenlevens.
Samen met u en uw dierenarts boeken we mooie resultaten in rabiëspreventie. Lees maar!

Rabiësprojecten:
Rabies Free Africa en Mission Rabies

MSD Animal Health ondersteunt rabiësprojecten in Afrika en Azië door het doneren van rabiësvaccins. Met succes: doordat we honden in risicogebieden vaccineren, is het aantal menselijke slachtoffers dat overlijdt aan de beet van een hond met rabiës enorm afgenomen! 

Naast dat we de mogelijkheid bieden om honden te vaccineren, krijgen kinderen rabiësvoorlichting en worden dierenartsen opgeleid. 

> Afya rabiësprojecten

Rabiëspreventie: alle resultaten op een rij

Door uw huisdier te vaccineren, houdt u niet alleen uw viervoeter gezond, maar gaat u tevens de strijd aan tegen rabiës. Voor de Nobivac® vaccins die uw dierenarts toedient bij uw hond, doneert MSD Animal Health namelijk gratis rabiësvaccins in Afrika en Azië. Dankzij uw bijdrage, hebben we al meer dan 5.000.000 vaccins tegen rabiës gedoneerd en zijn er succesvolle educatieprogramma’s opgestart. Bekijk deze poster maar eens.

> Download poster

De doelstelling: ZERO BY 30

Ook dit jaar gaan we door met het ondersteunen van de strijd tegen rabiës en blijven wij vaccins doneren aan de projecten van Rabies Free Africa en Mission Rabies. De doelstelling? ZERO BY 30, oftewel vanaf 2030 geen menselijke slachtoffers meer door beten van honden met rabiës! Informeer bij uw dierenarts naar het succes van onze rabiësprogramma’s!

Van alle rabiësslachtoffers is 40% kind

 

 

Op 28/9 is het elk jaar Wereld Rabiës Dag

99% van alle rabiësgevallen bij mensen wordt veroorzaakt door een hondenbeet