1. Vaccineren

Het belang van vaccineren

Vaccinatiegraad in Nederland

Door te vaccineren kunnen we huisdieren een goede bescherming bieden. Echter om een goede bescherming te krijgen d.m.v. vaccinatie is het belangrijk dat de vaccinatiegraad van de gehele populatie hoog genoeg is. Dit wordt "kudde-immuniteit" genoemd. Helaas is de vaccinatiegraad van honden en katten veel te laag in Nederland, waardoor bij een uitbraak de ziekte zich snel zal kunnen verspreiden.

Het belang van vaccineren

Preventieve gezondheid staat hoog op onze agenda. Door te vaccineren kunnen we huisdieren een goede bescherming bieden.
Toch zijn er nog altijd katten-, honden-, en konijneneigenaren die vaccinaties overslaan. Veel huisdieren missen daardoor vaccinaties die ze echt nodig hebben.
Een gemiste kans voor diergezondheid en het dierwelzijn. Ga naar uw dierenarts en laat u voorlichten over de vaccinaties bij uw huisdier.

Leptospirose

Leptospirose, waaronder de ziekte van Weil, is een wereldwijd bij honden voorkomende ziekte die door bepaalde bacteriën, leptospiren, wordt veroorzaakt.

  > Lees verder over Leptospirose

Besmettelijke hondenhoest

Besmettelijke hondenhoest wordt overgedragen via de lucht of door rechtstreeks (snuffel)contact. Als uw hond besmettelijke hondenhoest heeft, dan uit zich dat vaak in een harde, droge hoest en kokhalzen.

> Lees verder over hondenhoest

Niesziekte

Bij niesziekte is sprake van een ontsteking van de voorste luchtwegen en vaak ook de conjunctiva. Meerdere ziekteverwekkers (viraal en bacterieel) en managementfactoren kunnen een rol spelen.

> Lees verder over niesziekte

Myxomatose en RHD

Myxomatose wordt veroorzaakt door een virus. Als een dier besmet is, zien we dat het eerst aan dikke, vochtige zwellingen op de kop en de snuit.

> Lees verder over Myxomatose en RHD