1. Beschermd op vakantie

Beschermd op vakantie

Voor vakantiegangers en buitenavonturiers

Gaat uw hond mee naar het buitenland? Zorg dan wel voor een goede bescherming! Met Scalibor® halsband is uw hond niet alleen beschermd tot 6 maanden tegen teken, maar ook tegen exotische parasieten zoals zandvliegen en hartwormmuggen.

Scalibor® is hét merk voor actieve honden en hun baasjes die houden van buiten en alles wat daarbij hoort! Voor speurneuzen, avonturiers, spelletjesfanaten en ontdekkingsreizigers. Zullen we op reis gaan?

Vakantie APK

Als u op vakantie gaat, bent u vaak druk met allerlei voorbereidingen. Ook voor uw hond zijn er diverse zaken die geregeld moeten worden. Om het u makkelijk te maken hebben we alles overzichtelijk op een rijtje gezet  in de onderstaande Vakantie APK folder. 

 

Vakantie APK folder

In de Vakantie APK folder staan alle aandachtspunten voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers op een rij! Inclusief handige pensiontips en checklist.

U kunt de Vakantie APK voor de hond hieronder downloaden. Liever een uitgeprint exemplaar? Bij uw dierenarts kunt u de checklist gratis ophalen. Fijne vakantie!

Download Vakantie APK hond

Scalibor® halsband: Beschermd op pad én op vakantie!

  • Werkt tot 6 maanden lang
  • Beschermt tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen. 
  • Waterproof en geurloos
  • Voor honden vanaf een leeftijd van 7 weken
  • Kan ook door de teef worden gedragen tijdens dracht en in de periode dat de pups bij de teef melk drinken.

Bekijk de verkooppunten

> Naar de bijsluiter

Zandvliegen

Zandvliegen kunnen door te bijten microscopisch kleine parasieten met de naam Leishmania infantum overbrengen op honden. Leishmania parasieten kunnen uw hond ziek maken. De ziekte begint met schilferige huidproblemen maar kan in een later stadium leiden tot het falen van verschillende organen. In sommige gevallen verloopt deze ziekte dodelijk.

Kleine insecten

Zandvliegen zijn kleine, harige, tweevleugelige insecten (2,5-3 mm lang), die anders dan de gewone vlieg niet zoemen.

Hartwormmug

Culex pipiens pipiens, de hartwormmug, komt wereldwijd voor en steekt mens en dier met steken die hevige jeuk kunnen veroorzaken. Deze mug staat niet alleen als bloedzuiger bekend maar ook als overbrenger van Dirofilaria immitis, de hartworm.

Meer dan 60 soorten

Hartwormziekte komt daar voor waar hartwormmuggen door te bloed te zuigen de larven van de hartworm van de ene naar de andere hond overbrengen. Er zijn wereldwijd meer dan 60 soorten muggen die de ziekte over kunnen brengen maar binnen Europa is Culex pipiens pipiens de meest gevonden hartwormmug.

Het gevaar van de zandvlieg

Door de beet van een zandvlieg kan uw hond besmet raken met de leishmaniaparasiet. Canine Leishmaniase kan zich ontwikkelen tot een ernstige ziekte bij honden. Het risico op Canine Leishmaniase kan bij honden aanzienlijk worden verminderd door het dragen van een Scalibor® Protectorband.


 

Waar komt Leishmaniase voor?

De ziekte komt voornamelijk voor in Latijns-Amerika en in alle mediterrande landen. Tot de laatst genoemde behoren Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Malta, Griekenland, Turkije, Israël, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije en Marokko.
 

Het gevaar van hartwormen

Hartwormziekte (ofwel dirofilariose) is een ernstige ziekte bij honden. Hartwormziekte wordt overgebracht door de hartwormmug (Dirofilaria immitis). De hartwormmug komt op veel plekken in de wereld voor. Met een Scalibor® Protectorband kunt u voorkomen dat uw hond gestoken wordt door de hartwormmug. Vraag uw dierenarts wat u nog meer kunt doen om uw hond te beschermen tegen hartwormziekte.


Hartwormziekte in Europa

In Europa wordt hartwormziekte het meest gesignaleerd in Italië, Frankrijk, Spanje, Mallorca, de Canarische Eilanden, Portugal, Griekenland, de Balkanlanden, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Bulgarije.