1. Achtergrondinformatie vlooien- en tekenmiddel

Achtergrondinformatie vlooien- en tekenmiddel

Recent is in de media misleidende informatie over Bravecto® verschenen. Als producent geven we u graag achtergrondinformatie over dit vlooien- en tekenmiddel.

 

Diergeneesmiddel Bravecto®

Bravecto® is een officieel geregistreerd diergeneesmiddel. Nederlandse dierenartsen verstrekken aan dieren uitsluitend geneesmiddelen die door de toezichthouders op (dier)geneesmiddelen zijn goedgekeurd.

Positief baten- en risicoprofiel
Voordat Bravecto® op de markt kwam, is er meer dan 10 jaar onderzoek gedaan waarbij veel klinische studies zijn uitgevoerd.  De EMA (de Europese toezichthouder voor diergeneesmiddelen), de FDA (Amerikaanse toezichthouder) en vele andere toezichthouders wereldwijd hebben Bravecto® beoordeeld en een positief baten- en risicoprofiel afgegeven voor Bravecto®. Een positieve beoordeling wordt alleen afgegeven wanneer het (dier)geneesmiddel geschikt is bevonden om volgens bijsluiter te gebruiken.

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen doseringen van Bravecto® verkocht. Het positieve baten- en risicoprofiel is nog steeds van kracht.

Meer vragen over Bravecto®?

Vraag uw dierenarts om advies of kijk op www.bravectofacts.com. Bravecto® is uitsluitend op voorschrift van een dierenarts verkrijgbaar. De gebruiksinstructies zijn vermeld op de verpakking of in de bijsluiter. De informatie op deze pagina is bedoeld om de relatie tussen de dierhouder en de dierenarts te ondersteunen, maar kan deze niet vervangen. Voor aanvullende informatie: raadpleeg uw dierenarts.

www.bravectofacts.com

Bravecto® kauwtablet hond

Download de bijsluiter

Voor de behandeling van teken- en vlooieninfestaties bij honden

Bravecto® spot-on hond

Download de bijsluiter

Voor de behandeling van teken- en vlooieninfestaties bij honden

Bravecto® spot-on kat

Download de bijsluiter

Voor de behandeling van teken- en vlooieninfestaties bij katten.

Bravecto® Plus kat

Download de bijsluiter

Voor de behandeling van wormen, teken- en vlooieninfestaties bij katten.