1. Actueel

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

Op deze actualiteitenpagina vindt u een overzicht van onze nieuwsitems op het gebied van gezelschapsdieren.

Week van de Teek van start

Van 15 t/m 21 april is het de Week van de Teek. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten.
Aandacht die helaas hard nodig is: het aantal teken in Nederland blijft stijgen*!

Wist u dat u als diereigenaar maar liefst 1,5 keer meer kans heeft op een tekenbeet dan iemand zonder huisdier? Controleer uw hond of kat en uzelf en gezinsleden
dan ook regelmatig op teken. Zorg tevens dat uw huisdier goed beschermd is tegen vlooien en teken. Vraag uw dierenarts om advies.

 

*Bron: RIVM enTekenradar.nl

Hondenziekte duikt op: is uw hond goed gevaccineerd?

Net over de grens in Duitsland, maar inmiddels ook in Limburg, is een dodelijke ziekte bij een aantal vossen aangetroffen. Deze ziekte kan overslaan op honden. Het gaat hier niet over rabiës (hondsdolheid), maar het betreft de ziekte van Carré ook wel hondenziekte of canine distemper genoemd.

Tegen het virus wordt in Nederland standaard gevaccineerd. De component tegen hondenziekte zit standaard in de basisvaccinatie voor pups, maar ook in de driejaarlijkse herhalingsvaccinatie die volwassen honden krijgen. Gevaccineerde dieren kunnen nog wel ziek worden, maar de klachten zijn dan veel minder ernstig.

Conclusie: honden die volgens het advies-vaccinatieschema zijn gevaccineerd, zijn voldoende beschermd tegen de ziekte van Carré (hondenziekte/canine distemper).

Weet je niet zeker of je hond alle basisvaccinaties heeft gehad? Informeer bij je dierenarts!

Bekijk vaccinatieschema hond

Verspreiding en symptomen van hondenziekte

De ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat met name ontstekingen van de neus, luchtwegen, longen, maag en darmen kan veroorzaken. Minder vaak voorkomend zijn klachten aan de hersenen, ogen en de huid. Honden (en fretten) kunnen in het ergste geval aan de ziekte overlijden.

Hondenziekte is zeer besmettelijk. Het wordt via direct en indirect contact overgebracht. Het virus wordt verspreid via hoesten, niezen, proesten en is ook aanwezig in de ontlasting en urine.

Download vaccinatiefolder hond

Bravecto in sociale media

In de (sociale) media is misleidende informatie over BRAVECTO®, ons diergeneesmiddel tegen vlooien en teken, verschenen.

Wij vinden het belangrijk om dergelijke misleidende, niet wetenschappelijk onderbouwde, informatie recht te zetten en u de juiste feiten over BRAVECTO® te geven.

 

> Lees meer

Een gezondere wereld

MSD Animal Health maakt zich samen met dierenartspraktijken sterk voor het verbeteren van diergezondheid en dierwelzijn. Met de adoptie van Ebe zetten we ons extra in voor een ‘gezonder’ bestaan. Met Ebe oogt de wereld net weer wat mooier!

Meer over de visie van MSD Animal Health

Bescherm uw hond tegen vakantiekriebels!

Scalibor® beschermt uw hond tegen teken en exotische parasieten zoals zandvliegen en hartwormmuggen!

Naar beschermd op vakantie

Tekenbeten voorkomen!

Teken kunnen verschillende ziekteverwekkers overbrengen bij mens en hond. Denkt u aan de Borrelia bacterie (ziekte van Lyme) en de Babesia parasiet. U doet er verstandig aan om uzelf en uw hond te beschermen tegen teken.

Meer weten?

Hartwormmuggen

Hartwormmuggen kunnen de larve van de hartworm overbrengen. Deze larven trekken vervolgens door het lijf van uw hond en nestelen zich als volwassen worm in de grote bloedvaten rond het hart. Meer weten?

Meer weten?

Zandvliegen

Zandvliegen brengen Leishmania parasieten over op honden, die uw hond ziek kunnen maken.

Meer weten?