1. Actueel

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

Op deze actualiteitenpagina vindt u een overzicht van onze nieuwsitems op het gebied van gezelschapsdieren.

Komt een konijn bij de dokter

De beste manier om gezondheidsproblemen bij je konijn voor te zijn, is door hem of haar minstens eenmaal per jaar te laten controleren door de dierenarts. Tijdens zo’n check-up zal je dierenarts je konijn helemaal onderzoeken, de stand van het gebit beoordelen (de tanden en kiezen van een konijn groeien immers levenslang door), én het gewicht controleren. Is je konijn gezond (genoeg) bevonden?  

> Lees het gehele artikel

Wat weet jij over besmettelijke hondenhoest?

Wist je dat besmettelijke hondenhoest (ook wel kennelhoest genoemd) wordt overgedragen via de lucht of door rechtstreeks (snuffel)contact? De ziekte kan een behoorlijke impact hebben op het welzijn van je hond… Wat weet jij over besmettelijke hondenhoest?

> Doe de quiz

Teek? STAP naar de dierenarts!

Nieuwe landelijke voorlichtingscampagne van start

In Nederland krijgen jaarlijks maar liefst 27.000 mensen de ziekte van Lyme door een tekenbeet. Bovendien neemt het aantal teken toe. En wist u dat katten- en hondeneigenaren maar liefst 50% meer kans op een tekenbeet hebben?

STAP is een ezelsbruggetje voor de volgende vier handelingen:

Verspreiding en symptomen van hondenziekte

De ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat met name ontstekingen van de neus, luchtwegen, longen, maag en darmen kan veroorzaken. Minder vaak voorkomend zijn klachten aan de hersenen, ogen en de huid. Honden (en fretten) kunnen in het ergste geval aan de ziekte overlijden.

Hondenziekte is zeer besmettelijk. Het wordt via direct en indirect contact overgebracht. Het virus wordt verspreid via hoesten, niezen, proesten en is ook aanwezig in de ontlasting en urine.

> Download vaccinatiefolder hond

Bravecto in sociale media

In de (sociale) media is misleidende informatie over BRAVECTO®, ons diergeneesmiddel tegen vlooien en teken, verschenen.

Wij vinden het belangrijk om dergelijke misleidende, niet wetenschappelijk onderbouwde, informatie recht te zetten en u de juiste feiten over BRAVECTO® te geven.

 

> Lees meer

Een gezondere wereld

MSD Animal Health maakt zich samen met dierenartspraktijken sterk voor het verbeteren van diergezondheid en dierwelzijn. Met de adoptie van Ebe zetten we ons extra in voor een ‘gezonder’ bestaan. Met Ebe oogt de wereld net weer wat mooier!

Meer over de visie van MSD Animal Health

Bescherm uw hond tegen vakantiekriebels!

Scalibor® beschermt uw hond tegen teken en exotische parasieten zoals zandvliegen en hartwormmuggen!

Naar beschermd op vakantie

Tekenbeten voorkomen!

Teken kunnen verschillende ziekteverwekkers overbrengen bij mens en hond. Denkt u aan de Borrelia bacterie (ziekte van Lyme) en de Babesia parasiet. U doet er verstandig aan om uzelf en uw hond te beschermen tegen teken.

Meer weten?

Hartwormmuggen

Hartwormmuggen kunnen de larve van de hartworm overbrengen. Deze larven trekken vervolgens door het lijf van uw hond en nestelen zich als volwassen worm in de grote bloedvaten rond het hart. Meer weten?

Meer weten?

Zandvliegen

Zandvliegen brengen Leishmania parasieten over op honden, die uw hond ziek kunnen maken.

Meer weten?