1. Actueel

Maak kennis met Ebe, onze Pup(il)

Geleidehond Ebe

Heeft u al kennis gemaakt met Ebe? Mede namens alle dierenartsen in Nederland heeft MSD Animal Health pup Ebe geadopteerd.

Daarmee helpen we hem een geleidehond te worden. Op deze pagina kunt u zijn ontwikkelingen volgen!

Allerlei soorten Geleidehonden

Pup(il) Ebe gaat vanaf januari naar een puppypleeggezin. Dit gezin zal Ebe verder opleiden.

Wist u dat er verschillende geleidehonden bestaan? Zo kent u vast de blindengeleidehond, maar er zijn ook assistentiehonden, autismegeleidehonden en speciale buddyhonden!

Lees meer

 

Blindegeleidehond

Een gezondere wereld

MSD Animal Health maakt zich samen met dierenartspraktijken sterk voor het verbeteren van diergezondheid en dierwelzijn. Met de adoptie van Ebe zetten we ons extra in voor een ‘gezonder’ bestaan. Met Ebe oogt de wereld net weer wat mooier!

Meer over de visie van MSD Animal Health

KNGF Geleidehonden

We hebben Ebe via KNGF Geleidehonden geadopteerd. Deze stichting wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

Lees meer

geleidehond

Bescherm uw hond tegen vakantiekriebels!

Scalibor® beschermt uw hond tegen teken en exotische parasieten zoals zandvliegen en hartwormmuggen!

Naar beschermd op vakantie

Tekenbeten voorkomen!

Teken kunnen verschillende ziekteverwekkers overbrengen bij mens en hond. Denkt u aan de Borrelia bacterie (ziekte van Lyme) en de Babesia parasiet. U doet er verstandig aan om uzelf en uw hond te beschermen tegen teken.

Meer weten?

Hartwormmuggen

Hartwormmuggen kunnen de larve van de hartworm overbrengen. Deze larven trekken vervolgens door het lijf van uw hond en nestelen zich als volwassen worm in de grote bloedvaten rond het hart. Meer weten?

Meer weten?

Zandvliegen

Zandvliegen brengen Leishmania parasieten over op honden, die uw hond ziek kunnen maken.

Meer weten?