1. Myxomatose, RHD1 en RHD2

Myxomatose, RHD1 en RHD2

Samen houden we de vaccinatiestatus van konijnen op peil

Myxomatose, RHD1 en RHD2 (Rabbit Haemorrhagic Disease) zijn ernstige besmettelijke konijnenziekten. Behandeling is meestal niet mogelijk. Het beschermen tegen deze ziekten gelukkig wel. Zeker nu er een belangrijke ontwikkeling is op het gebied van konijnenvaccinatie. Met preventieve gezondheidszorg en vaccinatie houden we samen konijnen vitaal en gezond!

> Een nieuw konijnenvaccin

Download hier de technische brochure met het switchprotocol (u dient hiervoor in te loggen):

> Download technische brochure

Belangrijke ontwikkeling op gebied van konijnenvaccinatie

Alle konijnen kunnen met myxomatose en RHD1 en RHD2 worden besmet; zowel binnen- als buitenkonijnen. Goed nieuws: er is een nieuw vaccin ontwikkeld voor konijnen. 

> Meer over nieuwe konijnenvaccin

> Bekijk de bijsluiter

Bestel voorlichtingsmaterialen

De preventie van myxomatose, RHD1 en RHD2 begint met goede voorlichting. Pas als konijneneigenaren het belang van preventie inzien, houden we meer konijnen gezond. Om het communiceren over het belang van vaccinatie en een jaarlijkse gezondheidscontrole te vergemakkelijken is een gezondheids-paspoort voor konijnen ontwikkeld. Hierin kunnen vaccinaties, resultaten van het klinisch onderzoek en tandcontrole worden vermeld. Daarnaast is er ook een eigenaren-vaccinatiegids met daarin de meest gestelde vragen over de ziekten en het vaccineren van konijnen. En wat denkt u van onze konijnenquiz waar eigenaren hun kennis over konijnen kunnen testen.

Bespreek onze konijnenfolder met uw klanten, geef ons konijnenpaspoort weg en deel de quiz uit. Wilt u meer eigenarenfolders, gezondheidspaspoorten of posters voor uw praktijk? Bel de gratis bestellijn 0800-6666669 of bestel ze via onze eShop. Bestelnummers zijn: UIN 110010 voor de eigenarenfolder, UIN 377715 voor het konijnenpaspoort en UIN 373716 voor de konijnenquiz.

Nieuw platform voor diereigenaren: KnijnisKing.nl

Deze nieuwe website staat boordevol konijnentips. Aanrader voor uw klanten!

> Bekijk knijnisking.nl

Konijnenquiz voor uw klanten

Breng deze quiz onder de aandacht bij konijneneigenaren.

> Download de quiz