1. Materialen voor uw wachtkamer en meer

Voor uw wachtkamer en meer

Voorlichtingsmaterialen: bekijk, download, bestel!

Wilt u voorlichting in uw wachtkamer? Heeft u een Facebookpagina? Wilt u een nieuwsbrief onder uw klanten verspreiden of een tekst item op uw website plaatsen? Hier vindt u kant-en-klare materialen die u kunt gebruiken voor uw klantcommunicatie. Bekijk, download of bestel en ga aan de slag!

Preventie begint met voorlichting

Slechts 5% van de informatie komt over
U kent dat gevoel vast wel: u hebt net een consult gegeven. Daarin heeft u heel duidelijk en helder uw punt toegelicht. U zag duidelijk dat de huisdiereigenaar stond te knikken toen u aan het woord was. Hoe bestaat het dan dat uw advies niet wordt opgevolgd?

Herhalen, herhalen, herhalen
Helaas is één keer vertellen niet voldoende. Het ligt iets ingewikkelder met communicatie. Uw klant onthoudt slechts 5% van de informatie na zo’n gesprek. Wil het beklijven, dan moet u herhalen. 

Laat de boodschap zien, horen en lezen
Neem daarnaast de tijd om uw klanten bij uw boodschap te betrekken en deze vervolgens te herhalen: op verschillende momenten en via verschillende kanalen. Aan de behandeltafel, in uw nieuwsbrief, op uw website, aan de balie, op het scherm, op uw Facebookpagina... Het liefst laat u iedere boodschap zien, horen en lezen, zodat meerdere zintuigen van de ontvanger aan het werk moeten. 

Veterinary Content Cloud

Nieuw: de Veterinaire Content Cloud in IDEXX Animana. Eén online plek met kant-en-klare praktijkmaterialen.

Met één simpele druk op de knop, downloadt u binnen IDEXX Animana Automatische Herinneringen, brieven of e-mails, die u naar eigen inzicht kunt personaliseren voor uw klanten. Een uitkomst, want zo hoeft u dus niet langer zelf teksten te schrijven of te bedenken en voor beeldmateriaal te zorgen. 

Benieuwd hoe u deze materialen kunt gebruiken? Bekijk de handleiding of ga direct naar de Content Cloud:

  • Handleiding DAP Veterinary Content Cloud.pdf (pdf, 400 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Facebook berichten over kattengedrag

Plaats leuke berichten over kattengedrag om in contact met katteneigenaren te komen. Een must voor een katvriendelijke praktijk!

Facebookberichten kattengedrag

 

Facebook berichten over teken, vakantie en Scalibor®

Deel informatie over Scalibor® en preventietips tegen parasieten met uw klanten. 

Download de Facebook berichten

8 tips voor kattenmarketing

Meer katteneigenaren bereiken via Facebook?

Download "8 tips voor kattenmarketing"

Facebook berichten over vlooien en teken

Wel een Facebook pagina, maar geen inspiratie?

Download berichten

Oproepkaarten, e-mails en sms

Schud uw slapende klanten wakker. Stuur ze een berichtje en geef ze een goede reden om in actie te komen! Denk bijvoorbeeld aan een ’gratis vlooien- en tekencontrole’ of korting op vlooien- en tekenmiddelen.

In Chameleon staan diverse oproepkaarten, herinneringsemails, sms-berichten, maar ook actiecoupons voor u klaar. Bekijk hieronder enkele voorbeelden of ga direct naar Chameleon voor meer.

Kaarten en coupons downloaden
Emails downloaden

> Naar Chameleon

Vakantie APK en vakantiechecklist

De vakantieperiode is begonnen! Help huisdiereigenaren goed op weg met een handige vakantiechecklist. En heeft u onze baliedisplay met Vakantie APK al neergezet in uw praktijk? In de Vakantie APK staan boordevol vakantietips en -informatie voor huisdiereigenaren.

Denk aan verplichte vaccinaties voor honden en katten in het buitenland of preventieve maatregelen tegen (exotische) parasieten, zoals teken, zandvliegen en hartwormmuggen.

De Vakantie APK is ook geschikt voor eigenaren, die thuis blijven of hun hond of kat naar een pension of oppasadres brengen!

 

> Download Vakantie APK > Bestel vakantie APK display

Quizzen voor uw website en social media kanalen

 

Kent u ze al? Onze Leptospirose en besmettelijke hondenhoest quizzen? Leuk om te delen met uw klanten en om zelf eens te proberen natuurlijk?

Deel de quizzen op uw social media of maak gebruik van onze uitgebreide eigenaren informatie over leptospirose en besmettelijke hondenhoest.

 

Voor uw website: kant-en-klare teksten

Voorlichting over vlooien- en teken op uw website? Met deze kant-en-klare teksten en beelden komt u verder. Daarnaast leest u wat u wel en niet mag communiceren over UDA-producten volgens de CAVP-regels.

  • Download voorlichtingsmateriaal vlooien en teken (docx, 293 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Samenwerken aan veilig gebruik diergeneesmiddelen

De werking en bijwerking van een diergeneesmiddel zijn met elkaar verbonden. Wie diergeneesmiddelen voorschrijft/gebruikt, moet zich realiseren dat er een risico bestaat op ongewenste neveneffecten. In factsheet “Samenwerken aan veilig gebruik diergeneesmiddelen” hieronder vindt u een korte uitleg over het melden van bijwerkingen en waarom dit zo belangrijk is. Op de achterpagina is dit proces schematisch weergegeven zodat u het met een diereigenaar kunt bespreken.

  • Veilig gebruik diergeneesmiddelen (pdf, 1357 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen