Vaccinaties bij de kat

Vaccinaties beschermen een kat tegen diverse besmettelijke ziekten. Toch wordt geschat dat in Nederland slechts een kwart van de katten wordt gevaccineerd. Een veel te lage score! Om gezondheidsrisico’s te beperken moet tenminste 70% van de kattenpopulatie gevaccineerd zijn…

Cat informed!
Protocollen niesziekte

Vaccineren is maatwerk.
Tegenwoordig wordt er niet meer volgens één standaard vaccinatieschema gevaccineerd. Afhankelijk van de omstandigheden en risico’s voor de kat, wordt een individueel vaccinatieadvies voorgesteld. Dat geldt ook voor de aanpak van niesziekte.
Het voorkomen van niesziekte in een pension vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan het voorkomen van niesziekte bij een gezinskat die nooit buitenkomt. Vraag uw dierenarts om advies.

Meer weten over het voorkomen van niesziekte? Onderstaande protocollen zijn uitsluitend beschikbaar voor dierenartsen, er wordt gevraagd in te loggen bij het openen van deze protocollen.

 

  • CatInformed_1-Niesziekte_algemeen.pdf (pdf, 130 kb)
  • CatInformed_2-Niesziekte_hoogrisico.pdf (pdf, 109 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Dierenkliniek Nederlandplein:
“Een hoge vaccinatiegraad helpt vroegtijdig signaleren”

Dierenkliniek Nederlandplein in Eindhoven is een kliniek voor gezelschapsdieren. Preventieve diergeneeskunde is één van de speerpunten van de praktijk met als resultaat dat jaarlijks 6 van de 10 katten worden gevaccineerd. Hoe belangrijk ís vaccineren nu eigenlijk? Mike van Strien, dierenarts en eigenaar, vertelt.

Een speciale boodschap voor katteneigenaren

Katteneigenaren vinden het fijn om herinnerd te worden aan de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie.

Met Chameleon, een online servcie, kunt u doelgericht diereigenaren hiervoor uitnodigen.

Het belang van vaccineren

Door te vaccineren voorkomen we veel (vaak dodelijke) ziekten bij onze huisdieren. Vandaag de dag hebben we ziekten zoals kattenziekte en rabiës goed onder controle. Als we zouden stoppen met vaccineren dan is het slechts een kwestie van tijd voordat deze ziekten weer de kop opsteken. Laten we niet vergeten dat de virussen er altijd zullen zijn en een continue bedreiging vormen!

Neem een kijkje in onze virtuele behandelkamer

Heeft u al een bezoekje gebracht aan onze virtuele katvriendelijke praktijk?
Ter inspiratie hebben we een animatiereeks ontwikkeld met daarin een mooi voorbeeld van een katvriendelijke praktijk. In deze katvriendelijke praktijk is de hele inrichting maximaal afgestemd op het welzijn van de kat.

Vorige keer lieten we u de wachtkamer met de ontvangstbalie zien. Dit keer kunt u wandelen door de behandelkamer. Kom gauw kijken! 

Adviesvaccinatieschema kattenziekte

Het kattenziektevirus (FPV, feline panleukopenievirus) komt wijdverspreid voor en wordt de laatste jaren steeds vaker gediagnosticeerd. Kattenziekte treft katten van alle leeftijden. Ook ‘binnenkatten’ lopen risico. Vaccineren tegen kattenziekte is dan ook voor alle katten belangrijk!

In ons protocol kattenziekte leest u meer over de behandeling en diagnose van kattenziekte. Ook een adviesvaccinatieschema staat in dit protocol omschreven. Deze informatie is bedoeld voor dierenartsen.

  • Protocol kattenziekte.pdf (pdf, 164 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen