Katvriendelijke praktijk

Een bezoek aan de dierenarts is voor een kat vaak een stressvolle ervaring. Gelukkig zijn er steeds meer katvriendelijke dierenartspraktijken in Nederland.

Een katvriendelijke praktijk is erop gericht de beste kattenbehandeling te geven met zo min mogelijk stress voor het dier.
Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo’n praktijk? En hoe kunt u uw eigen praktijk (nog) katvriendelijker maken?

Lees onze tips!

Wat is er allemaal voor nodig
om een katvriendelijke praktijk te worden?

Een katvriendelijke praktijk ontstaat niet van de ene op de andere dag. Er zijn specifieke criteria waaraan voldaan moet worden om voor een keurmerk in aanmerking te komen. In 2014 heeft Dierenkliniek Hoogveld als katvriendelijke praktijk het Gold Level Certificate gehaald.

Een unieke kijk in de keuken van Dierenkliniek Hoogveld. Benieuwd naar hun kenmerkende werkwijze?

  • Portfolio katvriendelijke praktijk.pdf (pdf, 493 kb)
    Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Hoe vind ik een katvriendelijke praktijk?

 

Bent u op zoek naar een katvriendelijke praktijk? Wilt u weten wat een katvriendelijke praktijk voor u kan betekenen? Vaak is deze informatie te vinden op de website of Facebookpagina van de betreffende praktijk.

Een speciale boodschap voor katteneigenaren

Katteneigenaren vinden het fijn om herinnerd te worden aan de jaarlijkse gezondheidscontrole of aan de start van het vlooien- en tekenseizoen.

Met Chameleon, een online service, kunt u doelgericht communiceren met diereigenaren. 

Vaccinaties bij de kat

Vaccinaties beschermen een kat tegen diverse besmettelijke ziekten. 
Naar schatting wordt slechts een kwart van de katten in Nederland gevaccineerd.
Een veel te lage score en een te grote kans op gezondheidsrisico's.

Naar vaccinaties bij de kat

Kat en vakantie

Misschien blijft de kat gewoon thuis met een oppas, maar het kan ook zijn dat de kat naar een pension gaat of zelfs mee op vakantie naar het buitenland. Welke situatie ook van toepassing is: met onze tips kunnen eigenaren en hun kat prettig en onbezorgd uitkijken naar de vakantie.

Onze vakantietips

Jaar van de kat

In Nederland komen katten helaas nog niet zo vaak bij de dierenarts als honden. Een gemiste kans. Niet alleen voor kattengezondheid in het algemeen, maar ook voor uw praktijk. Wilt u uw praktijk nog katvriendelijker maken?

 
Lees verder over het jaar van de kat

Katvriendelijke praktijk Hoogveld - deel 2

Dierenkliniek Hoogveld in Echt is de eerste katvriendelijke praktijk in Nederland met een zogenaamd gold level; de hoogst haalbare standaard in het kwalificatiesysteem van de International Society of Feline Medicine. In onderstaande video (deel 2) legt dierenarts Reneé van de Ven uit hoe klanten reageren op de katvriendelijke behandelingen. Ook geeft ze tips aan andere dierenartspraktijken die zich meer willen richten op katten.

 

Lentekriebels?
Pas op voor lelievergiftiging!

Lelies staan voor katten op de eerste plek in de top 12 van meest gemelde intoxicaties door planten. Alle delen van lelies zijn giftig: de bloemblaadjes, de bladeren, de stam, het stuifmeel en zelfs het water in de vaas. Katten die slechts één of twee bladeren, of zelfs een kleine hoeveelheid stuifmeel inslikken tijdens het verzorgen van hun vacht, kunnen vergiftigingsverschijnselen krijgen met nierfalen als gevolg.

Symptomen lelievergiftiging

In de meeste gevallen zullen binnen zes tot twaalf uur na inname de eerste symptomen van vergiftiging ontstaan. Symptomen kunnen zijn braken, verlies van eetlust, lethargie, desoriëntatie en uitdroging.

Lees meer over de verborgen gevaren van planten voor katten.

> Lees meer