Jaar van de kat

In Nederland komen katten helaas nog niet zo vaak bij de dierenarts als honden. Een gemiste kans. Niet alleen voor kattengezondheid in het algemeen, maar ook voor uw praktijk. Wilt u uw praktijk nog katvriendelijker maken, kijk dan hieronder voor inspirerende animaties en videoboodschappen, protocollen, praktische toolkits en communicatiematerialen.

Katvriendelijke praktijk Hoogveld

Dierenkliniek Hoogveld in Echt is de eerste katvriendelijke praktijk in Nederland met een zogenaamd gold level; de hoogst haalbare standaard in het kwalificatiesysteem van de International Society of Feline Medicine. 

"Meer werkplezier!"

In onderstaande video legt dierenarts Reneé van de Ven uit wat een katvriendelijke praktijk precies inhoudt, welke aanpassingen de praktijk heeft doorgevoerd en hoe klanten reageren op de katvriendelijke behandelingen. Ook geeft ze tips aan andere dierenartspraktijken die zich meer willen richten op katten.

Katvriendelijk én eigenaarvriendelijk


Er zijn steeds meer katvriendelijke praktijken in Nederland. Goed nieuws voor katten én goed nieuws voor katteneigenaren, zij moeten dan wel weten wat de voordelen zijn van een katvriendelijke praktijk. Dat vergroot immers de klanttevredenheid. Bovendien weten katteneigenaren de praktijk dan ook sneller te vinden.

Nog een voorbeeld van een katvriendelijke praktijk

Dierenkliniek Winsum realiseert zich maar al te goed dat het een hele uitdaging kan zijn om met de kat naar de dierenarts te gaan. Om het bezoek aan de kliniek voor zowel kat als baasje zo plezierig mogelijk te maken, werd de kliniek in 2012 in Nederland de eerste Cat Friendly Practice (volgens American Association of Feline Practitioners).

Katten blijven onvoldoende beschermd:
De feiten en cijfers

Net als elk ander (huis)dier verdienen ook katten voldoende bescherming. Toch blijkt uit diverse marktcijfers dat nog steeds te veel katten in Nederland onbeschermd rondlopen. Dit is een gemiste kans voor de diergezondheid! Daarom blijft het belangrijk om het belang van vaccineren met eigenaren te bespreken.

Resultaten kattenonderzoek

In het najaar van 2015 heeft MSD Animal Health een kattenonderzoek gehouden. Doel van het onderzoek was te achterhalen hoe dierenartspraktijken en katteneigenaren denken over katten, gezondheid en katvriendelijke praktijken. Ook is een aantal vragen gesteld over katten in relatie tot vlooien- en tekenbehandelingen. Wij vonden de uitslagen verrassend! Leest u met ons mee?

> Download onderzoeksresultaten

Katten en komkommers:
Komisch of kwelling?

Heeft u ze ook voorbij zien komen op internet?

De filmpjes waarbij katten schrikken van een komkommer? Vast wel, want ze werden massaal gedeeld via social media als Facebook en Twitter.

Zijn poezen nu echt bang voor komkommers of…?
We vonden hier enkele interessante standpunten.

> Lees verder

Katvriendelijke praktijk

Een katvriendelijke praktijk is erop gericht de beste kattenbehandeling te geven met zo min mogelijk stress voor het dier. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo'n praktijk? En hoe kunt u uw eigen praktijk (nog) katvriendelijker maken?

> Lees onze tips!

Vaccinatie bij de kat

Vaccinaties beschermen een kat tegen diverse besmettelijke ziekten.
Naar schatting wordt slechts een kwart van de katten in Nederland gevaccineerd.
Een veel te lage score en een e grote kans op gezondheidsrisico's.

> Naar kattenvaccinatie

Kat en vakantie

De vakantieperiode staat weer voor de deur.
Gaat de kat mee op reis? Blijft de kat thuis? Of gaat de kat naar een pension?
Laat die zomer maar komen!

> Onze vakantietips

Diabetes en vlooienpreventie

Naast vlooienpreventie besteden we ook veel aandacht aan diabetes.
Wij hebben hiervoor veel informatie en materiaal beschikbaar gesteld.
Deze informatie kunt u bespreken met katteneigenaren.
Lees er meer over.

> Naar diabetes en vlooienpreventie

Inspiratie

2016 was het jaar van de kat. Het hele jaar door hebben we elkaar geïnspireerd met uiteenlopende onderwerpen over kattengezondheid en de katvriendelijke praktijk. Wilt u nog eens terugblikken?

> Cat Inspired