Veelgestelde vragen

Worden alle modules op dezelfde manier gegeven als de demo?

Alle modules zullen op dezelfde manier gegeven worden, dus op een interactieve manier met dierenarts René.

 

Uit hoeveel modules bestaat de eTraining?

De totale eTraining bestaat uit 4 modules. Na de 4 modules eTraining volgt een praktijkdag over diabetes mellitus en communicatie. Deze training is een fysieke training waarbij men bij MSD Animal Health in Boxmeer bij elkaar komt en dus ook door een echte trainer getraind wordt.

 

Hoeveel tijd kost de eTraining?

De totale eTraining bestaat uit 4 modules. Elke module zal ongeveer 20 minuten duren. Na elke module volgt een korte test met een paar vragen. Deze test kan in ongeveer 10 minuten gemaakt worden. Als deze test goed doorlopen is, kan verder gegaan worden naar de volgende module.

 

Wat kost de eTraining?

De eTraining bestaande uit 4 modules eTraining, praktijkdag communicatie en het spreekuurpakket kost EUR 469,-- excl. BTW.

 

Loopt de eTraining compleet via internet of wordt er ook uit boeken gewerkt?

Alles loopt via het internet. Bij deelname aan de eTraining wordt geen lesmateriaal toegestuurd en hoeven er geen boeken aangeschaft te worden. Na afloop van elke module is er een test. Als deze test goed is afgelegd ga je door naar de volgende module. Als alle modules zijn gehaald ben je Veterinair Diabetes Consulent. Als beloning hiervoor zenden wij een certificaat en een speldje (het mag namelijk gezien worden dat je Veterinair Diabetes Consulent bent), en daarnaast een spreekuurpakket. In dit pakket zitten allerlei materialen die helpen om zelfstandig een diabetes spreekuur in de praktijk te kunnen draaien zoals een naslagwerk van de gehele training (om alles nog eens rustig na te lezen), een “tafelmodel flip-over” (dit is een korte samenvatting van hoe suikerziekte en de behandeling ervan met eigenaren besproken kunnen worden), een injectietrainer (dit is een oefenspons om eigenaren te leren injecteren), een paar insulinespuitjes, een glucometer en de welbekende boekjes over suikerziekte bij de honden kat van MSD Animal Health. Tevens kan na afloop van elke module via de knop “bijlage” een document geopend en eventueel geprint worden waarin alle net behandelde lesstof staat.
Na de eTraining volgt een praktijkdag waar communicatie het belangrijkste onderwerp is. Daarnaast wordt er nog een diabetes- inhoudelijke nascholing gegeven en een training in het gebruik van de VetPen. Deze VetPen krijg je mee naar huis.
 

Is de eTraining geschikt voor een beginnende assistente?

De modules zijn zo opgesteld dat iedereen, ook beginners, ze kan volgen en met goed gevolg kan afsluiten.

 

Is de eTraining ook nog leerzaam voor assistentes die al regelmatig suikerpatiënten begeleiden?

Ook diegenen die al ervaring hebben wordt veel nieuwe lesstof geboden.

 

Op welk niveau kan de assistente de suikerpatiënten na afronding van deze eTraining begeleiden?

Nadat de diagnose suikerziekte door de dierenarts is gesteld zijn de consulenten in staat de eigenaren instructies te geven over alles wat er bij suikerziekte komt kijken. Daarnaast kunnen consulenten zelfstandig de eigenaren begeleiden en de nodige controles bij het dier uitvoeren.

 

Op welke manier wordt de opgedane kennis getoetst?

Na afloop van elke module worden 10 vragen gesteld over deze module. Hiervan dient minstens 80% voldoende beantwoord te worden voor er met de volgende module begonnen kan worden.

 

Wat is de inhoud van de praktijkdag?

Na een korte diabetes-inhoudelijke nascholing zal tijdens deze dag het onderwerp communicatie een belangrijk onderdeel zijn.
Leerdoelen van deze dag zijn:

 • Inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl en de effecten daarvan op anderen
 • Verbeteren van je communicatietechnieken
 • Doelbewust communiceren
 • Beter afstemmen van de communicatie op je doel, de situatie en je gesprekspartner
 • Verbeteren van je verbale en non-verbale communicatie
 • Zelfbewuster communiceren in lastige situaties
 • Het uitwerken van een praktijkplan voor je eigen praktijk voor het opzetten van een diabetes spreekuur
 • Het leren omgaan met de VePen; de insulinepen voor hond en kat

 

 • Maximaal aantal deelnemers is 12
 • Planning:
  De datum voor de praktijkdag wordt op een later tijdstip bepaald.

De praktijkdag wordt gehouden op ons kantooradres in Boxmeer. Het programma start om 9.00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Een gezamenlijke lunch is onderdeel van deze trainingsdag.

 

Wat houdt het spreekuurpakket in?

In dit pakket zitten allerlei hulpmiddelen om alles wat geleerd is in de praktijk te brengen en suikerpatiënten professioneel te kunnen begeleiden.

Opsomming van de meeste materialen en hoe deze handig gebruikt kunnen worden tijdens het diabetesspreekuur.

Certificaat Veterinair Diabetes Consulent
Speciaal op naam gemaakt per deelnemer. Het is een leuk idee om dit certificaat in te lijsten en bijvoorbeeld in de spreekkamer te hangen waar het diabetesspreekuur gehouden wordt.

Speldje Veterinair Diabetes Consulent    
Als dit speldje zichtbaar op de kleding gedragen wordt, weten de klanten altijd wie het aanspreekpunt is voor diabetesvragen in de praktijk.

Naslagwerk eTraining
Dit naslagwerk is een samenvatting van de stof van de eTraining. Zo is alles nog eens na te lezen of bepaalde dingen op te  zoeken.

Mini-flip-over
Deze communicatiehandleiding kan gebruikt worden tijdens het diabetesspreekuur. Door deze op tafel te zetten heeft men alle informatie bij de hand om het verhaal over suikerziekte volledig en gestructureerd aan de eigenaar te vertellen.

Diabetes injectietrainer + insulinespuitjes
Met deze spons kan eigenaren geleerd worden om insuline te injecteren. De eigenaar hoeft dus niet bang te zijn dat hij of zij het injecteren op zijn of haar dier moet leren. Er zitten ook al insulinespuitjes in de tas, dus men kan gelijk met oefenen beginnen!

Diabetes eigenarenboekjes
Deze boekjes zijn beschikbaar voor zowel honden als katten. Ze geven de eigenaar de mogelijkheid om alle belangrijke informatie over suikerziekte bij hun huisdier thuis nog eens rustig na te lezen.

Bloedglucosemeter
Hiermee kan eigenaren voorgedaan en geleerd worden hoe hij of zij thuis de bloedglucoseconcentratie van zijn of haar huisdier kan meten. En uitleggen wat de voordelen zijn van deze thuiscontroles. Indien gewenst kan de eigenaar dan zelf, via de praktijk, een bloedglucosemeter aanschaffen.

 

Ik ben geslaagd voor de eTraining. Wat moet ik nu doen?

Je hoeft helemaal niets te doen. Wij kunnen zien wanneer jij geslaagd bent voor de eTraining. Zodra we dit zien, zullen wij het certificaat voor jou op naam maken, het spreekuurpakket klaarmaken en zal alles naar jou toegestuurd worden. Dit zal ongeveer 1 tot 2 weken in beslag nemen.

 

Ik wil tijdens een module stoppen en deze later weer afmaken, kan dat?

Nee, wij raden je aan om een module eerst helemaal af te maken en dan pas te stoppen. Stoppen tussen de verschillende, afgeronde modules kan wel, maar niet tijdens of in een module. Als je midden in een module stopt, zul je bij terugkomst weer opnieuw aan deze module moeten beginnen.

Stoppen tussen de verschillende, afgeronde modules: Ben je gestopt na module 1 en wil je weer verder gaan met module 2?
Klik hier module 2: http://ispah.learnercentral.com/9673158436

Ben je gestopt na module 2 en wil je weer verder gaan met module 3?
Klik hier module 3: http://ispah.learnercentral.com/9673155222

Ben je gestopt na module 3 en wil je weer verder gaan met module 4?
Klik hier module 4: http://ispah.learnercentral.com/9673107029

 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Ga naar de website www.diabetesconsulenten.nl en klik op de knop “Start eTraining”. Vul vervolgens het emailadres in waarmee je geregistreerd bent. Onderin (naast het veld waar je het wachtwoord zou moeten invullen) zie je de tekst “Reset password”. Klik hierop en vul je geregistreerde e-mailadres in. Je ontvangt automatisch een e-mail met verdere instructies.

 

Aan welke systeemeisen moet mijn computer voldoen als ik deel wil nemen aan de eTraining?

Computer met geluid, recente web browser met Adobe Flash plugin, internet verbinding met hoge bandbreedte (ADSL, kabel).

Ik krijg een wit scherm als ik wil inloggen. Wat nu?

Voor deze modules heeft u Flash Player nodig. u kunt deze handmatig aanzetten. Mocht dit niet lukken raden we u aan een andere browser te proberen, of een andere computer. 

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

We willen je graag helpen. Vul op ons contactformulier je gegevens en je vraag in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.