1. Tegen vlooien, teken, wormen (kat)

Tegen wormen, vlooien en teken voor de kat

Dit nieuwe UDA middel voor katten, tegen vlooien, teken en wormen, mag uitsluitend door dierenartsen voorgeschreven en verkocht worden. #tegenwormen #tegenvlooien #tegenteken

Bent u huisdiereigenaar? Vraag uw dierenarts om advies of bezoek onze huisdieren-pagina

Katten preventief ontwormen tegen spoelworm, niet tegen lintworm.

Ontwormt u katten standaard preventief tegen lintwormen? Volgens parasitologen is dat niet noodzakelijk. Tegen spoelworm adviseert de ESCCAP wel een preventieve aanpak.

ESCCAP houdt voor volwassen katten het schema hiernaast aan als adviesschema voor preventieve ontworming (of ontlastingonderzoek). De gemiddelde kat valt in risicogroep B (4x per jaar ontwormen tegen spoelwormen).

Ontwormen tegen spoelworm is in het belang van de gezondheid van mens en dier. De larven van de T. cati kunnen namelijk de mens (vooral kinderen) besmetten en klachten veroorzaken. Katten raken besmet via de moedermelk, contact met grond (zoals de tuin) en door het eten van prooidieren of rauw vlees.

Lintwormen bij katten (D. caninum en T. taeniaeformis) vormen geen relevant risico voor de kat of voor de volksgezondheid. De vossenlintworm (E. multilocularis) kan in endemische gebieden sporadisch wel bij de kat voorkomen, maar produceert dan geen levensvatbare eitjes en speelt daarom geen rol in de verspreiding van deze worm. ESCCAP richtlijnen geven daarom aan, katten pas te behandelen als de aanwezigheid van lintwormen is aangetoond of als de kat vlooien heeft.

Aanvullende ontworming kan benodigd zijn afhankelijk van de situatie zoals bij de ontworming van kittens. Voor meer informatie, kijk op www.esccap.eu.

Vragen?

Neem contact met ons op!

We staan graag voor u klaar om uw praktijk te ondersteunen.

Suggesties of ideeën? Deel ze met ons!

De contactgegevens van uw accountmanager kunt u hieronder downloaden.

> Download contactgegevens