19 -23 april is het Week van de Teek. Doe mee!

Tijdens de Week van de Teek is STAP wederom op de landelijke radio!
Haal voorlichtingsmaterialen in huis.
Van 19 t/m 23 april is het de Week van de Teek; de landelijke voorlichtingscampagne over teken en de ziekte van Lyme. Tijdens deze week zetten diverse dierenartsen, huisartspraktijken en diverse organisaties zich samen in om het belang van tekenpreventie onder de aandacht te brengen.
Helaas zelfs in april lopen veel huisdieren nog onbeschermd rond. Gebruik daarom de Week van de Teek om huisdiereigenaren extra attent te maken op het belang van tekenpreventie bij huisdieren. Voor u zijn kant-en-klare STAP-materialen beschikbaar op deze pagina, die onder andere speciaal zijn gemaakt voor de Week van de Teek.
Bovendien is er in april - tijdens en na de Week van de Teek - een radiospot over STAP-methode tegen teken te horen op Radio 2 en Qmusic.
Ook roepen wij via online campagnes honden- en katteneigenaren op om een gratis STAP tekenkaart bij u te halen.
Zorg dat u over voldoende tekenkaarten en andere voorlichtingsmaterialen beschikt!
> Week van de Teek materialen > Bekijk de STAP folder > Beluister radiospot > Bestel STAP materialen
Stop teken, STAP naar de dierenarts!
Om de strijd aan te gaan tegen teken, voeren we samen met u de landelijke campagne ‘STAP’. Handelen volgens de STAP-methode helpt gezondheidsproblemen bij dier en mens te voorkomen.
STAP is een ezelsbruggetje voor de volgende vier handelingen:

Help mee: STAP onder de aandacht
Op verschillende websites en social media kanalen en via diverse media brengen we STAP onder de aandacht bij een zo groot mogelijk publiek.
Diereigenaren kunnen daarnaast terecht op www.stapnaardedierenarts.nl
voor meer informatie over STAP.
> Naar www.stapnaardedierenarts.nl

STAP radiocampagne weer van start!
Dit voorjaar is er wederom een radiocampagne van de STAP-methode tegen teken te horen op de landelijke radio!
Dit keer draait de radiospot in maart en tijdens de 'Week van de Teek' in april op Radio 2 en Qmusic.
De radiocampagne waarschuwt honden- en katteneigenaren over de aanwezigheid van teken al vroeg in het voorjaar en roept ze op om naar u als dierenarts te gaan voor advies en bescherming voor hun huisdieren.
> Beluister radiospot van maart | > Beluister radiospot van april |
Bestel gratis tekenkaarten om weg te geven
Op dit moment worden diereigenaren via een online campagne opgeroepen om een tekenkaart op te halen bij hun dierenarts.
Maak gebruik van deze mogelijkheid om diereigenaren al vroeg in de lente te voorzien van goed advies over tekenbescherming. Zorg dat u voldoende tekenkaarten in huis haalt.
De folders met tekenkaarten kunt u gratis bijbestellen op 0800-666 6669 of via eshop.msd-animal-health.nl. Artikelnummer 353695 (Set van 10 stuks, max. 2 setjes met tekenkaarten per bestelling. Zolang de voorraad strekt).


Hang statische posters op in uw praktijk!
Hang posters op in uw wachtkamer om diereigenaren te attenderen dat teken -juist nu het buiten warmer is- actief zijn. Extra posters (bestelnummer 363315) zijn te bestellen op 0800-666 6669.
Wilt u een poster in een groter formaat (A0, A1 of A2), vraag deze dan aan via gezelschapsdieren@merck.com We sturen de gewenste grootformaat-poster kosteloos naar u toe.
Haal klanten naar de praktijk.
Een oproepkaartje werkt!
Nodig huisdiereigenaren uit naar uw praktijk voor advies en preventie. Maak gebruik van onze kant-en-klare materialen voor Animana (Veterinary Content Cloud) of Chameleonkaarten! Er zijn ook speciale STAP-kaarten beschikbaar, voor zowel hond als kat en hond en kat samen. Bekijk hieronder de voorbeelden.


Houd klanten op de hoogte wanneer teken actief zijn
Het officiele tekenseizoen is begonnen. Volgens ESCCAP is dat maart tot en met november en tijdens warme winters.
Waarschuw daarom uw klanten. Gebruik onze kant-en-klare Facebookbeelden en plaats er uw eigen tekst bij. Nodig uw klanten bijvoorbeeld uit voor een tekencontrole of tekenspreekuur!
Adviseer een preventieve aanpak
Het is het hele jaar door van belang huisdiereigenaren te informeren over een effectieve en tijdige tekenbescherming, maar nu het buiten warmer wordt, heeft u een extra aanleiding om het over tekenpreventie te hebben! U kunt ook de marketingtips uit onze leidraad gebruiken.

Materialen Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de tekenconcentratie in Nederland. Bijna overal in Nederland komen teken voor.
Het RIVM stelt diverse voorlichtingsmaterialen beschikbaar rondom het voorkomen en behandelen van teken. Zo is er een folder over tekenbeten en de ziekte van Lyme en een A4 poster, die u uit kunt printen voor uw praktijk.
TIP: Het RIVM heeft de app ‘Tekenbeet’ ontwikkeld. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store.
