Preventie voorop!

Preventie begint met voorlichting

Dat vlooien en teken ronduit vervelend zijn voor huisdieren weet u als geen ander. Maar voor een huisdiereigenaar is het helaas niet altijd direct zichtbaar welke overlast deze parasieten veroorzaken en tot welke gevolgen een infestatie kan leiden. Voorlichting helpt.

Natuurlijk geeft u al voorlichting over teken en vlooien. Wij helpen u graag verder met de aankleding voor uw wachtkamer en diverse kant-en-klare voorlichtingsmaterialen. 

Slechts 5% van de informatie komt over

U kent dat gevoel vast wel: u hebt net een consult gegeven. Daarin heeft u heel duidelijk en helder uw punt toegelicht. U zag duidelijk dat de huisdiereigenaar stond te knikken toen u aan het woord was. Hoe bestaat het dan dat uw advies niet wordt opgevolgt?

Herhalen, herhalen, herhalen

Helaas is één keer vertellen niet voldoende. Het ligt iets ingewikkelder met communicatie. Uw klant onthoudt slechts 5% van de informatie na zo’n gesprek. Wil het beklijven, dan moet u herhalen.

Herhalen, herhalen, herhalen.

> Onze voorlichtingsmaterialen helpen u verder

Laat de boodschap zien, horen en lezen

Neem daarnaast de tijd om uw klanten bij uw boodschap te betrekken en deze vervolgens te herhalen: op verschillende momenten en via verschillende kanalen. Aan de behandeltafel, in uw nieuwsbrief, op uw website, aan de balie, op het scherm, op uw Facebookpagina... Het liefst laat u iedere boodschap zien, horen en lezen, zodat meerdere zintuigen van de ontvanger aan het werk moeten. 

 

'Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.'  Benjamin Franklin

Vragen? Suggesties?

Neem contact met ons op!

We staan graag voor u klaar om uw praktijk te ondersteunen.
Schroom niet om uw vragen of ideeën met ons te delen!
De contactgegevens van uw accountmanager kunt u hieronder downloaden.

> Download contactgegevens