1. Week van de Teek

Week van de Teek: Doe mee!

Week van de Teek: Doe mee!

Van 15 t/m 21 april is het de Week van de Teek; de landelijke voorlichtingscampagne over teken en de ziekte van Lyme. Tijdens deze week zetten diverse dierenartsen en huisartspraktijken zich samen in om het belang van tekenpreventie onder de aandacht te brengen. Helpt u mee?

Voorlichtingsmaterialen Week van de Teek

Maak gebruik van diverse voorlichtingsmaterialen die we speciaal voor de Week van de Teek voor u ontwikkeld hebben. Denk aan kant-en-klare beelden voor Social media, een persbericht en een oproepkaart.

Social media berichten Week van de Teek

Persbericht Week van de Teek

Tekenplaat voor de kleinsten

Ansichtkaart Week van de Teek

Het RIVM stelt ook verschillende materialen beschikbaar. Die vindt u hier

Dr. Paul Overgaauw:
‘Waarom tekenbestrijding zo belangrijk is voor mens en dier’

Het aantal tekenbeten neemt snel toe in Nederland*. Speciaal voor huisdiereigenaren schreef dierenarts–parasitoloog Dr. Paul Overgaauw over het belang van een ‘One-Health’ benadering bij de aanpak van teken. Download dit artikel en plaats het op uw website of leg het in uw praktijk.

> Download artikel

*Bron: RIVM enTekenradar.nl

Ansichtkaart Week van de Teek

Informeer uw klanten tijdens de Week van de Teek over het belang van tekenpreventie. Nodig uw klanten met een oproepkaart uit naar uw praktijk te komen voor goed advies en de beste beschermingsproducten tegen teken! Download hieronder een kant-en-klare tekst en beeld voor uw eigen systeem (zoals Personal Card) of stuur een kaart via reminderservice Chameleon.

> Download voor eigen systeem

Leuke actie voor uw praktijk: een tekenplaat voor de kleinsten

Wat zou de Week van de Teek zijn zonder tekenplaat? Speciaal voor de kleine bezoekers van uw praktijk hebben we een tekenplaat ontwikkeld. U kunt deze meegeven aan uw klanten, maar u kunt er ook een leuke actie aan verbinden: voor iedereen die de tekenplaat inkleurt, ligt er bij het volgende bezoek aan de praktijk een leuke attentie klaar.

> Download tekenplaat

Materialen Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de tekenconcentratie in Nederland. Bijna overal in Nederland komen teken voor.

Het RIVM stelt diverse voorlichtingsmaterialen beschikbaar rondom het voorkomen en behandelen van teken. Zo is er een folder over tekenbeten en de ziekte van Lyme en een A4 poster, die u uit kunt printen voor uw praktijk.

TIP: Het RIVM heeft de app ‘Tekenbeet’ ontwikkeld. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

> Download folder 

> Download poster

> Naar App-informatie

Gaan uw klanten met hun hond naar het buitenland?

Adviseer Scalibor®

Scalibor® is de enige halsband die honden beschermt tegen teken, zandvliegen én hartwormmuggen.

De zandvlieg kan de leishmania-parasiet overbrengen op honden. Leishmania komt voornamelijk voor in Latijns-Amerika en in alle mediterrane landen.

De hartwormmug kan larven van de hartwormmug overbrengen op honden. In Europa komt hartwormziekte het meest voor in Italië, Frankrijk, Spanje, Mallorca, de Canarische Eilanden, Portugal, Griekenland, de Balkanlanden, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Bulgarije.

> Naar Scalibor®

Bekijk hier de Scalibor® bijsluiter