LENTE #geenteken #geenvlooien

Langdurig beschermd = tevreden klant!

Nu de lente weer aantreedt, is een goede vlooien- en tekenbescherming een ‘must’ voor honden en katten. Toch is preventie voor veel diereigenaren helaas niet vanzelfsprekend. Pas bij een zichtbaar probleem (teek of vlo) gaat men over tot handelen.

Help uw klanten om op tijd in actie te komen met onderstaande materialen en acties. Zo houden we samen dieren gezond!

Hoe vaak start u uit uzelf een gesprek over vlooien of teken met uw klanten?

Dat is niet altijd makkelijk! Van baliedisplay tot Facebookberichten en reminders: onze nieuwe materialen helpen u actief het gesprek aan te gaan over vlooien- en tekenpreventie. Bekijk ze hieronder!

> Naar gesprekopeners

Baliedisplay met jellybeans als gespreksopener over vlooienpreventie

Deze baliedisplay* (met als afbeelding een bank, vloerkleed en hond en kat) is gevuld met jellybeans. Nodig uw klanten uit om 'te graaien' in de display. Het kriebelt… De jellybeans zijn net vlooieneitjes, verstopt in banken en onder vloerkleden!

De display is een ludiek hulpmiddel om het gesprek over vlooienpreventie te starten. "Wie niet preventief tegen vlooien beschermt, deelt mogelijk zijn huis met vlooien. Bah!" Vertel uw klanten waarom het zo belangrijk is vlooien te voorkomen.

U ontvangt de baliedisplay per post, incl. jellybeans. Half mei nog niet in huis? Bestel de display via de webshop (UIN 189237). Tip: lees ook onze gespreksopeners.

> Bestel baliedisplay

*Beschikbaar vanaf 7 mei 2018

TIP 1: Attendeer uw klanten op een lopende actie via oproepkaarten en e-mails

Download hier de kant-en-klare teksten en beelden voor uw eigen systeem (zoals Personal Cards), of verstuur ze via Chameleon, nu met 27% korting.

> Verstuur via Chameleon; 27% korting

 • Download voor eigen systeem (zip, 5163 kb)
  Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

TIP 2: Start een actie of nodig uw klanten uit voor een (gratis) consult!

Maak het bezoek aan uw praktijk extra aantrekkelijk: Verzin zelf een actie of download onze actiecoupons! Via de actiecoupons kunt u korting geven of uw klanten bijvoorbeeld uitnodigen voor een (gratis) vlooien- en tekenconsult.

> Verstuur via Chameleon; 27% korting

 • Coupons voor eigen systeem (zip, 8516 kb)
  Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Profiteer van 27% korting op Chameleon oproepkaarten en coupons

Meer weten over de actievoorwaarden of de beschikbaarheid? Log dan eerst als dierenarts in.

> Inloggen

TIP 3: Trek meer klanten aan via Facebook #geenteken #geenvlooien

Volg MSD Animal Health Nederland op Facebook en deel de berichten over vlooien en teken op uw eigen pagina. Of zoek op de hashtags #geenteken #geenvlooien. U kunt hieronder ook berichten downloaden voor op uw eigen Facebookpagina en onder andere de rugzakkenactie promoten.

> Naar Facebook MSD AH

 • Facebook berichten Lente 2018 (zip, 5797 kb)
  Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen

Posters voor uw praktijk

Bestel deze statische posters die op bijna elk oppervlak bevestigd kunnen worden. Lijm is niet nodig.

 • Statische actieposters met rugzakken (UIN 196003). Extra opvallend door z'n ronde vorm!
 • Statische posters vlo en teek (UIN 143448)

> Bekijk posters

> Bestel posters

TIP 4: Ga het gesprek over vlooien en teken aan met deze gespreksopeners

Start het gesprek over teken- en vlooienpreventie in uw wachtkamer, op social media en in uw nieuwsbrief. Mogelijke gespreksopeners:

 1. Lentetijd, tekentijd! Teken zijn al actief boven 7°C en kunnen ziekteverwekkers overbrengen. Wacht dus niet te lang om uw hond of kat langdurig te beschermen!

 2. Denkt u dat uw huisdier last heeft van vlooien? Vaak ziet u ze niet totdat uw hele huis ermee besmet is… Daarna duurt het 2 tot 3 maanden voordat u er weer vanaf bent. Vlooienpreventie is dan ook heel belangrijk!

 3. Vergeet u uw huisdier wel eens te behandelen tegen vlooien en teken? Behandelt u nu nog maandelijks? Met langdurige bescherming is uw kat of hond meerdere maanden beschermd met slechts één behandeling! Wel zo gemakkelijk. Zo hoeft u er ook niet elke maand aan te denken.

 4. Benieuwd of uw hond of kat last van vlooien of teken heeft? Weet u hoe u een teek verwijdert? Kom naar ons vlooien- en tekenspreekuur! Dan leggen we u alles uit over vlooien en teken.

U kunt ook inspiratie opdoen op onze nieuwe Facebookpagina!

> Naar Facebookpagina

Preventie marketing: Handige praktijktips!

Wilt u huisdiereigenaren attent maken op het belang van een goede vlooien- en tekenpreventie in de lente? We helpen u graag! Download onze factsheet boordevol handige marketingtips! Deze tips helpen u nieuwe klanten te werven, slapende klanten wakker te schudden en bestaande klanten tevreden te houden.

 • Praktijktips preventieve marketing (pdf, 936 kb)
  Om beveiligde documenten te kunnen bekijken dient u in te loggen. Inloggen