1. Actuele informatie coronavirus / COVID-19

Actuele informatie coronavirus / COVID-19

De grootste prioriteit van MSD is de veiligheid van onze medewerkers en klanten en het in stand houden van leveringen van geneesmiddelen en vaccins. MSD Animal Health helpt u graag met de meest actuele informatie door u te verwijzen naar de Nederlandse instanties welke u van de juiste informatie, richtlijnen en regelgeving kunnen voorzien.

MSD Animal Health en uitbraak coronavirus

In Nederland produceert MSD op meerdere locaties levensreddende geneesmiddelen en vaccins voor mens en dier. Onze grootste prioriteit is de veiligheid van onze medewerkers en klanten en het in stand houden van leveringen van geneesmiddelen en vaccins, in Nederland en in de rest van de wereld. Met het oog op deze prioriteiten heeft ook MSD Animal Health in Nederland de afgelopen weken al diverse preventieve maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Deze maatregelen volgen de maatregelen van het RIVM en de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, en de eigen interne strenge richtlijnen ten aanzien van veiligheid en kwaliteit.

Cruciale functie
De productie en levering van vaccins en geneesmiddelen zijn tijdens de COVID-19 uitbraak door de rijksoverheid aangemerkt als cruciale functie. Dit betekent dat uitsluitend medewerkers die noodzakelijk zijn voor onze kritische bedrijfsprocessen wel op locatie aan het werk zijn, tenzij ze last hebben van (milde) symptomen van verkoudheid en/of griepachtige verschijnselen. In dat geval blijven zij thuis. Alle collega’s in ondersteunende functies werken thuis.
Juist nu zetten de medewerkers van MSD Animal Health zich maximaal in om relaties te blijven helpen in deze uitdagende periode. Wij zijn dan ook normaal bereikbaar via de gebruikelijke kanalen of uw accountmanager.

Bezoeken van accountmanagers tot nader order opgeschort
Hiernaast heeft MSD Animal Health besloten dat accountmanagers die normaal gesproken contact hebben met dierenartsen of praktijken dergelijke bezoeken voorlopig uitstellen en uitsluitend op afstand via telefoon of digitale hulpmiddelen contact hebben. Deze maatregelen reflecteren de situatie rond de uitbraak van dit moment. Ze kunnen worden aangepast of uitgebreid als de situatie zich verder ontwikkelt. 

Geen tekorten aan geneesmiddelen of vaccins
Tenslotte voorziet MSD Animal Health op korte termijn geen tekorten met betrekking tot de eigen geneesmiddelen of vaccins. MSD Animal Health houdt continu – over de hele wereld – in de gaten wat de coronacrisis betekent voor onze geneesmiddelen en vaccins, ook op het gebied van distributie en logistiek. Momenteel kan MSD Animal Health nog voldoende aan grondstoffen komen voor haar geneesmiddelen en vaccins. Mocht hierin verandering komen, zullen wij hierover actief communiceren en klanten op de hoogte stellen.

Actuele informatie coronavirus SARS-CoV-2 / COVID-19

MSD Animal Health verwijst u graag naar de Nederlandse instanties welke u van de juiste informatie, richtlijnen en regelgeving kunnen voorzien.

RIVM website Actuele informatie met betrekking tot Coronavirus. 

Sectorraad paarden Coronavirus maatregelen voor de paardensector.